Programa das xornadas de inverno: Poda e enxerto
FRUTICULTURA NA MARIÑA.
Recuperando as variedades locais de froiteiras
Días 22 de febreiro e 1, 8 e 15 de marzo. Lourenzá.
11.00 horas: Presentación das xornadas: Por qué recuperar as variedades froiteiras tradicionais?. Cómo facemos?
16.00 horas: Trasplante de froiteiras enxertadas en xornadas anteriores.
16.00 horas: Trasplante de froiteiras enxertadas en xornadas anteriores.
1 de marzo.
11.00 horas: A poda de formación. Teoría.
16.00 horas: Práctica de poda de formación
11.00 horas: Enxerto de cuña en cerdeiras e ameixeiras.
15 de marzo
11.00 horas: Enxerto de cuña en mesa. Mazaeiros e pereiras
O programa pode sufrir cambios derivados de cuestións organizativas.
As
partes teóricas van ter lugar no local do SLG de Lourenzá (Rúa
Fernández del Riego, nº 5, 1ºC) e as prácticas na finca habitual.
A acción formativa vai dirixida a persoas que se atopen nalgunha das seguintes situacións:
- Persoas ocupadas no mundo rural, calquera que sexa o seu réxime de cotización (RETA, SETA, R.XERAL, REASS) incluíndo a todos/as os/as ocupados/as do sector agrario, agroindustrial, Industria/Artesanía e servizos.
- Familiares (aínda non estando afiliados á seguridade social) de titulares dunha explotación agraria afiliado/a como agricultor/a por conta propia
- Persoas desempregadas do medio rural.
Non poderían participar como alumnos/as:
- Menores de 16 e maiores de 65
- Alumando do sistema educativo xeral, formación ocupacional, programas ocupacionais ou escolas-obradoiros.
- Traballadores/as das administracións públicas.
- Pensionistas.
As persoas que non poidan participar como alumnos/as, de estar interesadas, poderán asistir en condición de “ointes”.
As persoas participantes deberán aportar fotocopia do DI, da tarxeta sanitaria e do cupón da Seguridade Social (ou a cabeceira da nómina) do último mes.
Apúntate:
- Nos teléfonos 982121376 (SLG Lourenzá), 982130615 (SLG Ribadeo) ou 630970132 (Toño)
- Neste correio
- Nos locais do SLG da comarca da Mariña
No hay comentarios:
Publicar un comentario